marți, 12 mai 2009

Monumentul lui Kotovski a fost curatat de vopsea dupa 9 mai


Dupa mai bine de o luna de trandaveala mi s-a pornit si mie pofta sa mai adaug cateva posturi in umilul meu blog, care sper si eu, ca tot omul, sa ajunga cat mai sus si cat mai departe in ochii lumii (se citeste google).
buuun...


In acest post vreau sa atrag atentia asupra unui interesant caz ce a avut loc in inima capitalei, mai exact in fata hotelului Cosmos, unde un amorez a scris cu spray gri cu vreo 2 saptamani in urma, in rusa "Ira, ya tebia liubliu" pe ambele parti ale monumentului cu cal (cacofonie cu cai :)... Bine, eu stiu doar ca monumentul cu cal e inspirat de un personaj alegoric - Kotovski, prezenta lui in inima capitalei noastre pentru mine, personal, e o ofensa, si ma bucur ca totusi un rusofon a fost primul care s-a incumetat sa faca grafitti de iubire pe pedestalul calaretului sovietic.


Trec des (de 2 ori pe zi cel putin) pe langa el, si ma miram -- chiar nu obsera nimeni cum declaratia de iubire pentru Ira sta neatinsa... Pana si de 9 mai monumentul a fost lasat scris. Chiar daca nimeni n-a mers acolo cu flori de aceasta zi, nu i s-a facut pomelnicul calului si lui Kotovski, oricum, sunt practic sigur ca pentru cei de orientare pro-rusosovietica, calul si calaretul din bronz din fata hotelului Cosmos are o conotatie emotionala si istorica importanta... Deci, de ce a fost lasat de izbeliste? Sau era prea slab griul si nu se evidentia prea tare? Sau se tolereaza mesajele de iubire in rusa pe monumentele sovietice?


Ei bine, n-a durat mult placerea... Eu chiar ma gindeam ca vor mai aparea si alte inscriptii pe el, alte declaratii de iubire, alte pareri, sugestii... Se pare insa ca s-au autoactivat cei de la salubrizare si ieri, 11 mai, 2 barbati cu diluanti au sters frumos totul... Kotovski e ca nou...
Sau poate insasi Ira a dat un telefon si a rugat sa-i fie sters mesajul adresat ei?... Nu se stie...
Sau poate i-au facut loc Irei pentru o declaratie pe marmura... are deja tot dreptul (la replica) :))

22 mai: rectific - pe Ira o cheamă de fapt Inga :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu